0

olcay verklaring angora 150Gisteren bracht PETA naar buiten dat SuperTrash, ondanks eerdere beloftes, toch angoraproducten in haar collectie zou hebben. Vanmorgen ontvingen wij een verklaring van SuperTrash waarin zij benadrukten dat de angora, dat in 3 items verwerkt is, op diervriendelijke wijze is verkregen.

De haren zouden niet uit konijnen worden getrokken maar door middel van knippen en scheren van de konijnen worden gehaald. PETA mailde ons vervolgens dat dit ook niet erg prettig is voor de beestjes. De konijnen worden aan de voor- en achterpoten vastgebonden tijdens dit proces en het komt niet zelden voor volgens PETA dat bij het scheren en knippen de huid van de dieren beschadigt omdat deze heel zacht is. Ook hebben de konijnen niet echt een waardig bestaan door de kooien waarin zij gehouden worden.

Door alle reacties, heeft Olcay alsnog besloten de drie angoraproducten per direct uit de handel te halen. Daarnaast garandeert SuperTrash dat er, naast geen bont, ook nooit meer angora zal worden gebruikt in de collecties. Ook niet in kleinere productie omgevingen waar de regelgeving omtrent dier en veiligheid door inspectie organisaties wordt goedgekeurd.

Lees de complete verklaring van Olcay hieronder!

  • verklaring olcay angora
  • Olcay_Gulsen2

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties