0

Elle UK - February 2015De laatste tijd worden er steeds meer regels opgesteld voor een ‘gezond klimaat’ in de modewereld. Zo is het inhuren van modellen die te dun zijn nu strafbaar in Frankrijk en is er in Denemarken een ‘code’ opgesteld waarin staat dat modellen regelmatig health checks moeten ondergaan én dat er gezond eten aanwezig moet zijn op de set of backstage.

In de UK houdt de Advertising Standards Authority een oogje in het zeil wat betreft campagnes in de modewereld. Zij hebben nu bevonden dat beelden van Saint Laurent‘s voorjaarscampagne, geschoten door ontwerper Hedi Slimane himself van het Nederlandse model Kiki Willems, niet geschikt zijn om te tonen.

Het foto’s zou ‘onverantwoordelijk zijn’ omdat de ribbenkast van het model te zien is en dat haar knieën net zo breed zijn als haar dijen. “We therefore considered that the model appeared unhealthily underweight in the image and concluded that the ad was irresponsible“, aldus ASA die de campagne inmiddels in de UK verboden heeft.

Bekijk de beelden hieronder. Wat vinden jullie ervan?

  • saint laurent kiki willems 2015 1
  • saint laurent kiki willems 2015 2
  • saint laurent kiki willems 2015 3

(Beeld: www.ysl.com)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties