0

simone charles 150Meestal zien we op de catwalk en in high fashion magazines enkel dunne modellen met een size zero. Niet echt heel realistisch, want de meeste normale vrouwen lopen gewoon rond met vrouwelijke rondingen. De Engelse webshop Asos.com en modellenbureau Models 1 vonden dat hier wat aan gedaan moest worden en komen met een geweldig initiatief.

De twee bedrijven hebben de handen ineen geslagen en zijn een wedstrijd gestart speciaal voor plus size modellen. Het is de tweede editie van de modellenwedstrijd, die de naam Make Me A Curve Model meekreeg. Vrouwen tussen de 17 en 28 jaar oud, met kledingmaat 46 of groter, kunnen zich aanmelden via Instagram. De actie is zo populair, dat zich inmiddels al ruim tweeduizend vrouwen hebben aangemeld.

”Er is steeds meer vraag naar modellen met grotere maten”, zegt een woordvoerder van Model 1. ”Toch kan het voor veel meisjes eng zijn om een modellenbureau binnen te lopen en we hopen dat we op deze manier vrouwen over de drempel kunnen helpen.” De 21-jarige Simone Charles uit Londen won de eerste editie van de wedstrijd. Ze heeft inmiddels meerdere fotoshoots voor campagnes en tijdschriften gedaan.

De winnaar wordt in juni bekendgemaakt en wint een contract met de plus size afdeling van het modellenbureau. Daarnaast wordt de winnaar het gezicht van een campagne van Asos.com en krijgt ze een waardebon die ze kan besteden bij de webwinkel.

  • Simone Charles
    Oud winnares Simone Charles

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties