0

De deelname van de Israëlische Sofia Mechetner aan de show van Dior tijdens Paris Fashion Week heeft een staartje gekregen. Met haar veertien jaar zou zij te jong zijn geweest om mee te lopen met zulke grote shows.

Toch is haar geval niet heel uitzonderlijk. Voor modellen geldt vaak dat ze op zeer jonge leeftijd ontdekt worden en rond hun vijftiende hun eerste show lopen. Bovendien hebben de meeste maar een 'houdbaarheidsdatum' tot hun 35e.

Op zo'n jonge leeftijd de wereld rond reizen om mee te lopen met de allergrootste shows klinkt als een droom, maar voor de meeste meiden is het modellenwerk 'gewoon een bijbaan'. Sommige meiden lopen wel zeventig shows per seizoen. Nu is Sofia met haar veertien lentes jong dus in opspraak gekomen omdat ze te jong zou zijn. Politici in Italië en Frankrijk onderzoeken wat de minimum leeftijd van een model zou moeten zijn.

Sofia's agent Rotem Gur reageert op de ophef: "Voordat zij modellenwerk deed, hielp ze haar moeder met schoonmaakwerk om rond te kunnen komen. En als ze niet te jong is om huizen schoon te maken, dan denk ik ook niet dat ze te jong is om een show te lopen." Ook Sofia zelf ziet geen probleem: "Ik ben er klaar voor en ben niet alleen. Er wordt goed op me gelet." Wat vind jij, moet er een minimum leeftijd komen of niet?

www.dior.com

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties