0

1102451In Engeland zijn ze lekker op dreef met het verbannen van advertenties. Eerst was er gedoe over de are you bikini ready advertentie op metrostations en daarna is een campagne van Tom Ford’s Black Orchid parfum met Cara Delevingne bestempeld als provocerend en aanstootgevend. De advertentie zal je daarom niet meer vinden in een schaal van 100 meter rondom scholen.

De nieuwste campagne die in Engeland is verbannen, is van Miu Miu. Op één van hun beelden uit hun SS15 campagne is de 22-jarige actrice Mia Goth te zien. Volledig aangekleed en met een nude make-upje op ligt de actrice in een niet provocerende pose (vinden de meesten die de foto bekijken) op een bed. Tóch heeft de Advertising Standards Agency (ASA) besloten dit specifieke beeld uit de campagne te verbieden.

De ASA oordeelt dat door de ruimvallende kleren en haar nauwelijks zichtbare make-up Goth eruitziet als een minderjarig meisje. De houding waarin de ’16-jarige’ poseert zou te seksueel zijn en daarom aanstootgevend. Ondanks protesten van Miu Miu en Vogue, waarin het beeld het eerst verscheen, is de ASA onverbiddelijk. Het peperdure campagnebeeld dat is geschoten door topfotograaf Steven Meisel mag niet meer gepubliceerd worden.

Bekijk de specifieke foto van Goth hieronder, evenals de rest van de campagnebeelden, die nog wel zijn toegestaan.

  • iu Miu 3
    Het door de ASA verboden campagnebeeld van Miu Miu
  • iu Miu 2
  • iu Miu 1

(Beeld: www.miumiu.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties