0

Victoria's Secret Fashion Show 2014 VIP After Party in LondonDe bontindustrie is tot op de dag van vandaag nog helemaal booming in de fashion wereld. Vorig jaar werd er wereldwijd alleen al zo’n $600 miljoen aan bont verkocht en dit jaar zal het aantal ook niet heel anders zijn. Het lijkt er zelfs op alsof bont steeds populairder wordt.

Designer Pamela Paquin heeft al een aantal jaren haar eigen bontmerk genaamd Petite Mort en neemt recycling ook heel erg serieus. Paquin gebruikt namelijk alleen maar bont van dode dieren die ze langs de kant van de weg ziet liggen. Volgens een onderzoek van Culture Change gaan er per dag zo’n miljoen dieren dood vanwege een aanrijding. Als we even een gemakkelijke rekensom maken dan komen we uit op 365 miljoen dieren per jaar, terwijl er jaarlijks vijftig miljoen dieren opzettelijk van het leven worden beroofd vanwege hun vacht.

Paquin lapt de meeste dieren zelf op en heeft een heel team aan boswachters die haar een handje willen helpen om te zoeken in het bos. De ontwerpster neemt het Native American erfgoed heel erg serieus. Het overgebleven karkas brengt ze namelijk terug naar het bos, legt ze in de feuteus houding en vervolgens bedankt ze de ziel van het dier.

Voor een Paquin item van bont betaal je zo $1000,- en de collectie bestaat uit sjaals, handschoenen, beenwarmers en hoeden. Roadkill bont is in de VS een échte mode trend aan het worden, maar Karl Lagerfeld of Diane von Furstenberg zien we dit nog niet zo snel doen.

  • Victoria's Secret Fashion Show 2014 VIP After Party in London

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jessica Besselsen )

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties