0

Online winkelen is vanaf vandaag nóg een stukje veiliger. Naast het Thuiswinkel Waarborg-keurmerk is er namelijk vanaf nu ook nog een tweede keurmerk waarmee winkels kunnen aantonen dat ze aan bepaalde regels voldoen.

Met dit keurmerk, Ecommerce Europe Trustmark genaamd, kunnen zo'n 10.000 Europese webwinkels zich laten certificeren en laten zien dat ze aan de Europese wet- en regelgeving voldoen. Het keurmerk heeft als doel om de internationale verkoop te stimuleren door een betere bescherming van consumenten en retailers. Voor ons Nederlanders wordt het nu dus veiliger om ook bij buitenlandse webshops iets aan te schaffen.

“Niet alleen vanuit Nederland, maar vanuit heel Europa is er een sterke vraag naar duidelijkheid en transparantie bij cross-border verkopen vanuit de e-commercemarkt. Een Europees keurmerk draagt daar sterk aan bij,” aldus Wijnand Jongen, directeur Thuiswinkel.org. “Door onze participatie in Ecommerce Europe, de koepelorganisatie voor online retailing in Europa, kunnen we nu aan deze behoefte voldoen.” Wat vind jij van deze regelgeving?

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties