0

levis 150Amerika’s moeilijke verleden met discriminatie is geen geheim. Helaas zijn er nog altijd plekken in de VS waar het grootste deel van de inwoners gelooft dat blanke mensen superieur zijn aan donkere mensen en dat homoseksualiteit een ziekte is.

Ondanks dat we dachten (en hoopten) dat dit soort verouderde denkbeelden steeds minder aanwezig zijn, gingen we laatst terug in de tijd toen Indiana een wet aannam die het mogelijk maakt voor bedrijven en ondernemingen om LGBT’s (lesbians, gays, bisexuals en transgenders) te weigeren, oftewel te discrimineren, op basis van hun eigen geloofsovertuiging. De wet heet ironisch genoeg ook nog de Religious Freedom Restoration Act.

Dit wordt Indiana niet in dank afgenomen. Levi’s en GAP doen hun best duidelijk te maken aan hun consumenten dat iedereen welkom is en dat zij tegen de ‘gelegaliseerde discriminatie’ zijn. Samen roepen zij andere retailers op om zich óók uit te spreken tegen de bizarre nieuwe wet.

In een open brief aan alle retailers (en de rest van de wereld) schreven de CEO’s van beide bedrijven: “These new laws and legislation, that allow people and businesses to deny service to people based on their sexual orientation, turn back the clock on equality and foster a culture of intolerance.”

Beide bedrijven vechten al lang voor gelijke rechten en behandeling voor iedereen. In 1999 had Levi’s al een zeer controversiële campagne die focuste op de LGBT gemeenschap.

  • levis 500
    Beelden van Levi's LGBT campagne uit 1999.

(Beeld: www.levi.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties