0

Paris Catwalk RTW SS15 - Jean Paul GaultierJean Paul Gaultier maakte tijdens zijn grote feestelijke fashion show in september tijdens PFW bekend dat hij ging stoppen met zijn prêt-à-porter collecties. Hij wilt zich meer gaan focussen op haute couture en parfums, omdat hij zich beperkt voelt door commerciële fashion.

Deze duidelijke beslissing van Jean Paul Gaultier heeft wel wat consequenties met zich meegebracht, want hierdoor worden er namelijk dertig werknemers op straat gezet. In Frankrijk heerst er een echte demonstratie cultuur, dus werknemers twijfelden geen seconde en gingen gelijk de straat op om een demonstratie te houden. Zo’n veertig werknemers van Jean Paul Gaultier liepen vorige week donderdag mee met de tocht en verschenen niet op hun werk. Het team van JPG liep met borden waarop leuzen stonden als Na straatmode, mode op straat.

De tocht werd georganiseerd vanaf de luxe winkelstraat Avenue Montaigne bij de Nina Ricci boetiek tot Puig, de grootste aandeelhouder van Jean Paul Gaultier. De directeur van Puig wilde geen commentaar geven op de beslissing van Jean Paul Gaultier. “Dit is een vrij land. Als mensen willen demonstreren dan is dat hun goed recht en respecteren wij dit”, aldus Ralph Toledano.

  • Paris Catwalk RTW SS15 - Jean Paul Gaultier
    Jean Paul Gaultier spring summer 2015

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jessica Besselsen )

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties