0

Nadat John Galliano in 2011 op staande voet bij Dior werd ontslagen, moest hij uit een diep dal klimmen. Dat is gelukt, want inmiddels is hij alweer een tijdje actief als ontwerper. Dat gaat zo goed, dat zijn collega's niets meer dan lof spreken.

Een korte recap: begin 2011 lekte er een amateurvideo uit van december 2010 waarop een beschonken John Galliano te zien was. Op zich was dat niet zo erg, maar hij maakte in zijn dronken bij een aantal nare antisemitistische opmerkingen. Toen de beelden naar buiten kwamen, werd Galliano op staande voet ontslagen.

Het duurde vervolgens een tijdje voordat Galliano weer ergens aan de bak kon. Pas vorig jaar, in 2014, nam Renzo Rosso - de oprichter van Diesel en hoofdaandeelhouder bij Maison Margiela - hem aan als creative director bij Maison Margiela. Zonder spijt, want de omzet is met 30% gestegen. Renzo Rossi heeft niets meer dan lovende woorden over Galliano.

John richt zich nu alleen op haute couture en ready-to-wear, maar mag binnenkort ook zijn lijn bij Maison Margiela uitbreiden met parfum.

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties