0

UniqloIn het hardwerkende Japan werkt de gemiddelde werknemer 49 uur per week. Ter vergelijking: in Nederland werken we gemiddeld zo’n 39 uur per week. Daarom lijden in Japan veel werknemers aan stress en oververmoeidheid. Het Japanse kledingmerk Uniqlo wil daar verandering in brengen.

Daarom gaat het merk voor éénvijfde van haar werknemers een vierdaagse werkweek introduceren. De werknemers mogen vier dagen werken, op voorwaarde dat ze per dag 10 uur werk verrichten én op zaterdag en zondag werken. Het experiment betreft vooralsnog alleen het winkelpersoneel, maar bij succes willen ze dit ook aanbieden aan andere werknemers.

Uniqlo, dat inmiddels vestigingen heeft in Azië, Amerika en Europa, biedt iedere werknemer een tweeweekse training aan. Hiermee verliest het bedrijf geld als de werknemers kort na de training besluiten te stoppen met het werk vanwege een te hoge werkdruk. Ook willen ze met het experiment voorkomen dat hun werknemers part-time gaan werken. Voor Japan is dit besluit revolutionair, juist omdat de werkweek daar zo veel langer duurt.

(Beeld: www.uniqlo.com/uk/)

(Tekst: I Love Fashion News Redactie)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties