0

Inditex, ook wel bekend als het bedrijf achter de giga-ketens Zara, Bershka, Pull & Bear en Massimo Dutti, heeft €890.00,00 aan angorawollen kleding aan vluchtelingen in Irak gedoneerd.

Inditex doet dit naar aanleiding van dierenrechtenorganisatie PETA US, die onlangs wereldkundig maakte dat angorafokkerijen de vacht uit de huid van levende konijnen rukken. Hierop besloot de mega fashion retailer de angorawol voor altijd te verbannen.

Na de bekendmaking van PETA ondertekende Inditex een angoravrije belofte. Het bedrijf, 's werelds grootste kledingketen, heeft nu meer dan 30.000 truien en jassen weggegeven aan oorlogsslachtoffers. De totale donatie heeft een winkelwaarde van meer dan €890.000,00 en is nu in handen van vluchtelingen in kampen in Sulaimaniya en Diyala.

"PETA kan de konijnen die werden gedood nadat de vacht van hun lichaam werd gerukt of met geweld uit hun huid werd gesneden, niet terugbrengen. Maar we kunnen nog steeds degenen helpen die al zoveel hebben verloren", zegt PETA Nederland woordvoerder Tim Zijlstra. "Inditex's gift biedt een beetje warmte en vriendelijkheid aan een door tragedie getroffen deel van onze wereld." Wat vind jij van de actie van Inditex?


ww.peta.org

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties