0

150 KimDe discussie over bont is er eentje van alle jaren. In ongeveer ieder decennia komt er een moment dat activisten op de barricade gaan tegen het gebruik van tegenvelletjes en ook nu is er weer een bijzondere discussie gaande.

In West Hollywood is de discussie nu wel echt tot een hoogtepunt gekomen: daar mag namelijk geen bont meer verkocht worden! Het blijkt dat je sinds 2011 al geen bont meer kon kopen in het westelijke gedeelte van tinseltown, maar nu is er een officieel verbod op de verkoop van vachtjes.

Veel modehuizen zijn door dit bizarre feit getroffen waaronder merken als Balenciaga, Rag & Bone, Tommy Hilfiger en Christian Louboutin. De merken waren het niet eens met het verbod op bont en waren een zaak gestart tegen de activisten, maar tevergeefs.

De uitspraak is afgelopen maandag in het voordeel van de activisten uitgesproken: bont mag in West Hollywood niet meer verkocht worden en je kunt een boete verwachten als je dit wel blijft doen. West Hollywood is de eerste die een verbod van de verkoop van bont officieel in laat gaan. Helaas dus ook voor de bontliefhebbende celebs, die daar in grote getale wonen.

 

  • Kim Kanye
    Kim & Kanye gehuld in opvallende bontjassen.
  • Kim K
  • Kim Kardashian

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties