0

STATEMENT HM stopt helemaal met productie angoraPETA zette een filmpje online waarop te zien was op welke gruwelijke wijze angorakonijnen werden ontdaan van hun haar en de video ging al snel viral. Sindsdien riepen consumenten bedrijven op te stoppen met de verkoop van angorawol en een aantal van hen gaven daar gehoor aan waaronder H&M.

Na wat onduidelijkheid, ging de keten nou enkel strenger controleren of helemaal stoppen met de verkoop, zegt H&M nu op hun site compleet te stoppen met angora. “We voeren nu al een aantal jaar innige gesprekken met PETA en als een verantwoordelijk bedrijf hebben we besloten om de productie van angoraproducten definitief te beëindigen. We hebben veel energie gestoken in het feit dat er aan onze voorwaarden moet worden voldoen op de angoraboerderijen van onze toeleveranciers.”

In die voorwaarden stond onder andere dat angora niet van boerderijen mag komen waarbij levende konijnen geplukt worden. “We kunnen op dit moment niet garanderen dat de naleving van ons productbeleid en specifieke eisen voor angora veeteelt wordt nageleefd.”

Lana del Rey als gezicht van H&M in een angora trui

Lana del Rey als gezicht van H&M in een angora trui

www.hm.com

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties