0

olivia wilde hm conscious 640Het kan je niet ontgaan zijn dat er in de modewereld tegenwoordig beter wordt nagedacht over hoe kledingstukken geproduceerd worden. Grote modeketens kiezen er steeds vaker voor om duurzamer te werken en deze initiatieven kunnen wij alleen maar toejuichen.

Veel grote merken zijn er nog lang niet: er moet veel gebeuren om op een milieuvriendelijke en mensvriendelijke manier kleding te gaan maken. H&M is in ieder geval hard aan het werk om hun processen te verbeteren. Hierbij even een kleine update!

- H&M is de grootste gebruiker van biologisch katoen ter wereld, op dit moment is 21,2% van de collectie gemaakt van biologisch katoen, en heeft als doel dat alle katoen in het assortiment in 2020 van duurzame oorsprong is (dus biologisch katoen, ‘Better Cotton’ of gerecycled katoen).

- H&M heeft ‘closed loop’ technologieën ontwikkeld waarmee het merk nieuwe kleding kan maken van gerecyclede stoffen, waardoor het gebruik van nieuwe grondstoffen, water en energie vermindert. Op dit moment bestaat 14% van het totale materiaalgebruik uit gerecyclede stoffen.

- H&M blijft nieuwe banen creëren in productielanden en het unieke stappenplan naar een ‘leefbaar loon’ zal 850.000 mensen ten goede zal komen, vooral vrouwen. Hiermee kan armoede verminderd worden.

- Tot nu toe was 27% van alle elektriciteit die H&M gebruikt duurzaam. Het merk heeft als doel gesteld om in 2015 100% duurzaam te zijn qua stroom.

– H&M en de H&M Conscious Foundation hebben, samen met WaterAid, geholpen om meer dan 430.000 mensen toegang te geven tot schoon drinkwater.

  • olivia-wilde-hm-conscious-2015-ad-campaign02

(Beeld: www.hm.com)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties