0

755ee702eb9611e1ae7122000a1e86bb_7Abercrombie is niet meer wat het geweest is: met de negatieve pers die ze de laatste tijd ontvingen over hun strenge ‘regels’ als het aankomt op het uiterlijk van hun personeel, de maten die niet verder gaan dan L en de ontzettend geseksualiseerde reclames die het merk toepast. Het merk lijkt dan ook, zeker in ons land, een beetje op zijn retour te zijn.

Maar het eens zo gehypte miljoenenmerk doet er alles aan om niet in de vergetelheid te raken, de maten werden diverser en de directeur van het brand moest diep door het stof om zijn excuses aan te bieden voor deze discriminatie op basis van figuur. Nu gaat het merk nóg een stapje verder. Er gaat ook wat gedaan worden aan de seksualisering van het merk en dat betekent exit voor de halfnaakte modellen die met hun bedwelmende parfum door de donkere Abercrombie grotten dwalen.

Jammer, want de veelal (helaas) witte torso’s van het mannelijke personeel was soms het enige dat licht gaf in de schemerachtige Abercrombie winkels. Naast de halfblote lijven moeten ook de Abercrombie advertenties en suggestieve muurschilderingen het ontgelden. Alles zal een stuk netter en beschaafder worden, de nieuwe kernwoorden worden vriendelijk en laid back.

Ook heeft het merk aangegeven een andere personeel beleid te gaan voeren, ze willen meer nationaliteiten vertegenwoordigd hebben onder hun werknemers. De winkels zullen hun lichten hoger gaan zetten, de muziek zachter en de parfum verstuivers zullen ook minder hard draaien. Dit allemaal moet winkelen bij A&F een prettigere ervaring maken.

Wij zijn benieuwd of al deze veranderingen een nieuwe impuls zullen geven aan het merk…

  • 755ee702eb9611e1ae7122000a1e86bb_7
    End of an era, dit soort foto's zijn vanaf nu verleden tijd...

(Beeld: www.instagram.com_alic_yip_)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties