0

frankrijk wet te dunne modellen 150Het lijkt iets te zijn waar de modewereld niet vanaf komt: er worden nog steeds te dunne modellen gebruikt voor catwalk shows, campagne shoots en shoots voor in magazines. Frankrijk, hét modeland bij uitstek, heeft er schoon genoeg van.

De Franse overheid staat op het punt een wet in te voeren waardoor te dunne modellen verbannen worden. Modellenbureaus en modehuizen die ze toch inhuren, kunnen boetes krijgen en agenten van de te dunne modellen kunnen zelfs celstraf krijgen. “It’s important for fashion models to say that they need to eat well and take care of their health, especially for young women who look to the models as an aesthetic ideal“, aldus de Franse minister van gezondheid Marisol Touraine.

Als de wet aangenomen wordt, dan moet regelmatig het gewicht van modellen gecheckt worden. Modellen moeten een een medisch certificaat hebben waarop staat dat hun BMI (Body Mass Index) minstens 18 is. Dit betekent bijvoorbeeld dat je met een lengte van 175 cm een gewicht moet hebben van 55 kilo (nog aan de lage kant). Als de wet overtreden wordt, kan er een boete van maar liefst 75.000 euro opgelegd worden of zes maanden celstraf.

In Italië, Spanje en Israel zijn de afgelopen jaren al soortgelijke wetten ingevoerd.

  • Karlie-Kloss-Nude-Vogue-Italia-December-2011Steven-Meisel
    Een superdunne Karlie Kloss in 2011 voor Vogue Italia

(Beeld: www.vogue.it)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties