0

cover-lululeika-150Hoewel mensen natuurlijk in verschillende soorten en maten komen, prijken vaak superslanke of soms zelfs te dunne modellen op de catwalk en in magazines. Gelukkig wordt het idee van veelzijdigheid in de mode steeds meer acceptabel én wordt de gezondheid van modellen steeds nauwer in de gaten gehouden.

Na Frankrijk, opent Denemarken nu ook de strijd tegen te dunne en te jonge modellen. In tegenstelling tot het eerder genoemde land niet met behulp van een wet, maar met een zogenaamde ‘code’ die opgesteld is het Danish Fashion Ethical Charter door het Danish Fashion Institute.

Hierin staat dat modellen minstens 16 jaar of ouder moeten zijn om zelfstandig te werken, dat ze regelmatig (als ze 25 jaar of jonger zijn) health checks moeten ondergaan én dat er gezond eten aanwezig moet zijn op de set of backstage. Daarnaast staat in de code dat modellen geld moeten krijgen voor hun werk en bijvoorbeeld niet in kleding uitbetaald mogen worden.

Het tekenen van de code is niet verplicht, maar als je dit niet doet dan betekent het al snel dat je buitengesloten wordt in de Deense modewereld. Om mee te kunnen doen aan de Deense modeweek moet je bijvoorbeeld de code ondertekend hebben. Doe je dit en houd jij je niet aan afspraken? Dan komt je naam op een online blacklist te staan en dat wil je natuurlijk niet…

  • dun deens model
    Het super dunne Deense model Lululeika Ravn Liep

(Beeld: www.cover.dk)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties