0

cosmopolitan 150De Engelse Cosmopolitan weet voor elke maand weer een celeb of prachtig model voor de cover te strikken. Het februarinummer van het tijdschrift wijkt totaal af van de glossy covers en is daarom erg controversieel te noemen.

Cosmpolitan wil namelijk eerwraak aan de kaak stellen en heeft voor het februarinummer een stikkende vrouw op de cover gezet. Met de cover wil het tijdschrift aandacht vragen voor de moord op de 17-jarige Shafilea Ahmed. Het Pakistaanse meisje werd in 2013 vermoord door haar ouders, omdat ze niet uitgehuwelijkt wilde worden.

Een zelfmoordpoging mislukte en haar ouders maakten een einde aan haar leven door een plastic zak in haar mond te proppen, terwijl de rest van de familie toekeek. De ouders van Shafilea zullen de rest van hun leven moeten slijten in de gevangenis, na hun afschuwelijke daden. Cosmopolitan en het Britse reclamebureau Leo Burnett Change hebben de handen ineengeslagen met Karma Nirvana om een sterke cover te ontwerpen.

Karma Nirvana helpt slachtoffers van eerwraak en de organisatie hoopt dat mensen meer bewust gaan worden van het feit dat er heel veel slachtoffers van eerwraak zijn.  Het tijdschrift is verpakt in plastic, zodat het opengetrokken moet worden door de lezeressen. Op deze symbolische manier, worden de slachtoffers bevrijd.

Bekijk de cover hieronder.

  • cosmo-karma-nirvana-cover-hed-2015

www.cosmopolitan.co.uk

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties