0

barbie avaAl jaren wordt er gespeculeerd dat Barbie‘s lichaam een slechte invloed zou hebben op het zelfbeeld van jonge meisjes. Het lichaam van de pop is namelijk helemaal niet realistisch, maar wordt wel gezien als het ‘perfecte‘ lichaam.

Nu blijkt dat het ook helemaal niet de bedoeling was om Barbie realistisch te maken. Het lichaam is ontworpen zodat jonge meisjes de kleertjes snel uit en aan kunnen trekken volgens Kim Culmone, vice president of Barbie design. In de loop der jaren kreeg Barbie dan ook vaak een nieuw lichaam. De veranderingen waren echter nooit groot, want de kleren moesten zowel om de oude Barbiepoppen kunnen als om de nieuwe.

Kim Culmone zegt verder niet te geloven dat het lichaam van Barbie een slecht zelfbeeld geeft aan kleine meisjes. “Girls view the world completely differently than grown-ups do. They don’t come at it with the same angles and baggage and all that stuff that we do. Clearly, the influences for girls on those types of issues, whether it’s body image or anything else, it’s peers, moms, parents, it’s their social circles.”

Zijn jullie het met haar eens?

barbie

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties