0

SPORT HYPEJe kunt het zo gek niet verzinnen of het is een hype op sportgebied. Van het het duwen van traktorbanden tot yoga op het water, een beetje hardlopen in de sportschool is allang niet meer cool.

Deze vorm van yoga, hot yoga genaamd, is de snelst opkomende vorm van yoga in de wereld. De scholen die de lessen aanbieden schieten als paddestoelen uit de grond. Wat is het? Hot yoga is een serie van 26 houdingen die gedurende 90 minuten in een ruimte van 40 graden wordt uitgeoefend. De warmte helpt bij het verkrijgen van flexibiliteit, vermindert het risico op blessures en help het lichaam te reinigen.

Deze vorm van yoga is geschikt voor alle leeftijden en zowel voor beginners als voor ervaren yogi’s. Al kan de yoga in het begin nogal heftig zijn, je zweet tenslotte negentig minuten in een ruimte van 40 graden terwijl je de meest onmogelijke houdingen probeert vol te houden, verbrandt je per les wel zo ongeveer 600 calorieën. Niet slecht dus voor een beetje rekken en strekken. Wie het volhoudt en regelmatig hot yoga beoefend zal niet alleen gewicht verliezen, maar krijgt ook soepele spieren, meer energie, stressvermindering, pijnverlichting, betere ademhaling, een stralende huid en innerlijke rust. Om maar wat te noemen.

Celebrities als Gwyneth Paltrow en Jennifer Aniston zweren erbij. Zelf en keertje hot yoga proberen?

Alessandra Ambrosio

Alessandra Ambrosio

www.fortydegrees.nl

(Tekst: Jasmijn Engering)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties