0

Ok voordat ik begin even wat achtergrond informatie. Ik, ondergetekende woon dus samen met mijn partner en zoontje in Stockholm. Deze week vertoeven we in Groningen, ons thuis in Nederland. En dat is natuurlijk op en top genieten. Familie, vrienden, bbq-tjes, de hele rambam. Pure gezelligheid. Er is alleen één dingetje... 

"Vooral als het die ene periode in de maand is, er een pukkel op mijn kin groeit waar de honden geen brood van lusten"

Ik ben een vrouw en zoals jullie weten, kunnen wij vrouwen verschrikkelijk over de zeik raken om kleine futiliteiten. Vooral als het die ene periode in de maand is, er een pukkel op mijn kin groeit waar de honden geen brood van lusten en ik heus echt even mannen gezelschap kan gebruiken. Al is het alleen om mijn koninklijke voetjes te masseren ofzo. Maar niet vanavond, nee vanavond gaat vriend lief 'nog even een koffietje doen' (wijf) met zijn vrienden. Prima, toch? Wat zeur je, hoor ik je denken. 

Wel nu, MIJN vriendinnen  - op twee fantastische uitzonderingen na - wonen allemaal in Amsterdam. Niet in Groningen, nee twee uur rijden hier vandaan. En dat kan ik normaal prima hebben hoor, eerlijk waar. Maar dus niet vanavond. Nee, vanavond zie ik groen van jaloezie dat J. even iets leuks wil doen met zijn vrienden. Jongens die stuk voor stuk allemaal in de stad wonen, HIJ WEL.

Zij die in Amsterdam wonen
Zij die in Amsterdam wonen...

Dus ga ik - zoals wij vrouwen kunnen - moeilijk doen. Als in, ik niet, dan jij ook niet. Extreem kinderachtig natuurlijk. Als een echte drama queen leg ik hem voor de schenen dat ik ook wel een koffietje had willen doen met mijn meiden (en dan op zo'n toontje waar jij je 100% zeker ook wel eens schuldig aan hebt gemaakt). Niet dat hij er iets van snapt natuurlijk. Hij kijkt me dan ook stomverbaasd aan.

"Soms wil je gewoon even zielig gevonden worden, vooral tijdens dat ene moment in de maand"

Na mijn ietwat kinderachtige optreden schaam ik me een beetje. Soms wil je gewoon even zielig gevonden worden. Vooral tijdens dat ene moment in de maand, en omdat we morgen weer voor vier maanden naar Zweden vertrekken. Ik pak een grote reep chocolade, nestel me op de bank en bedenk me dat het ook wel even lekker rustig is zo na al die gezelligheid en ge-ren en gevlieg van de afgelopen dagen. Een vrouw is een complex wezen. Het mag gezegd worden. 

Volg je me ook al op Snapchat? Daar post ik iedere dag meerdere updates over mijn leven in Zweden, outfits, baby Teun en leuke tripjes. Voeg me toe op 'AnoukYve' en op Instagram @anoukyve!

Tekst: Anouk Bos

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties