0

VIKTORDe ontwerpers Viktor en Rolf zijn wat betreft haute couture even uit de running geweest. Ze hebben zich de laatste jaren meer gericht op ready-to-wear kleding en zijn maar liefst 14 jaar niet meer op de catwalk verschenen met een couture collectie.

Tijdens hun comeback kozen ze niet voor veel kleur en prints, maar was het sleutelwoord rust. De catwalk was omgetoverd tot een Japanse tuin, waar je helemaal het zen-gevoel van te pakken kreeg. De show werd geopend door het ontwerpersduo zelf, die vijf minuten geen vin verroerden en mediterend op de runway zaten.

Alle twintig ontwerpen zijn gecreëerd uit hetzelfde materiaal en vormen daardoor een prachtig geheel. Geen poespas, maar ‘gewoon’ zwarte items met excentrieke details. Onder de kleding werden platte, zwarte sandalen gedragen die het rustige gevoel nog meer benadrukten.

Nadat de modellen hun loopje hadden gedaan, namen ze stuk voor stuk plaats op de catwalk en veranderden ze als het ware in een grote rots die thuishoort in de Japanse tuin.

Bekijk hieronder beelden van de bijzondere show!

viktor rolf14

viktor rolf1

viktor rolf5

viktor rolf4

viktor rolf3

viktor rolf2

viktor rolf6

viktor rolf8

viktor rolf9

viktor rolf11

viktor rolf12

viktor rolf13

viktor rolf15

viktor rolf20

viktor rolf19

viktor rolf18

viktor rolf17

viktor rolf21

viktor rolf23

viktor rolf177

viktor rolf122

viktor rolf10

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Carolien Tsao)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties