0

Alweer 2 jaar geleden wist couturier Jan Taminiau overal ter wereld hoge ogen te gooien met zijn prachtige kobaltblauwe creatie voor Koningin Máxima. Ontwerpen van zijn hand waren al bekend, maar nu had Jan Taminiau zijn naam ook op de internationale modekaart gevestigd.

Sindsdien heeft de jonge ontwerper hartstikke druk en maakt hij nog steeds de allermooiste ontwerpen. Gister was het zover, Jan mocht zijn nieuwe collectie showen tijdens een intieme en sprookjesachtige show. Zijn werkwijze is ook in deze collectie duidelijk terug te zien: enerzijds persoonlijk, intiem en vertrouwd, anderzijds zijn de ontwerpen lyrisch, verwonderend en met hoog voor detail.

"In de 'ratrace van de mode' heb ik altijd mijn eigen koers gevaren. Ook nu presenteren wij een collectie die ik niet wil definiëren in een seizoen of vorm. Het is simpelweg mijn visie op kleding voor de vrouw zoals wij die op dit moment willen zien. Net als de schilder, die zijn werk toont op het moment dat het klaar is voor expositie," aldus Taminiau.

"In de snel veranderende wereld lijkt tijdloosheid niet meer te bestaan. Het koesteren van ambacht, maatwerk en uniciteit is nu een trend, maar mag wat mij betreft de tand des tijds doorstaan."

Jan Taminau

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties