0

WINDE RIENSTRAZondagavond was het de beurt aan ontwerpster Winde Rienstra om haar collectie te showen tijdens de Amsterdam Fashion Week en ze stelde zeker niet teleur. Doutzen is namelijk niet de enige in de modewereld die Fries bloed in zich heeft, ook voor Winde was onze noordelijke provincie een inspiratiebron.

Zo werd Winde niet alleen geïnspireerd door de Friese klederdracht, maar ook door het planetarium in Franeker. Voor iedereen waarbij niet meteen een belletje gaat rinkelen; een planetarium is een schaalmodel van het zonnestelsel en die in Friesland is het oudste nog werkende planetarium ter wereld.

Ook de bedenker ervan, Eise Eisinga, die met een enorme toewijding en gevoel voor detail en materiaalgebruik het planetarium tot stand heeft gebracht was een inspiratie bron voor Winde. En dat was vooral terug te zien in de mathematische vormen van de collectie in contrast met de zachte kleuren en stoffen zoals wol en zijde.

En ook het grenzeloze universum is verwerkt in de kleding van de ontwerpster. Door het subtiele gebruik van zilverdraad en kristal in het wol en zijde ontstaat er als het ware een prachtige sterschittering. Benieuwd naar de collectie van Winde Rienstra, die toepasselijk ‘Stjerren oan it firmamin’ heet? Bekijk de show en de BN’ers hieronder!

Yvonne Coldeweijer

Presentatrice Yvonne Coldeweijer

Actrice Victoria Koblenko

Actrice Victoria Koblenko

Actrice en presentatrice Odette Simons

Actrice en presentatrice Odette Simons

Model en presentatrice Monique Sluyter

Model en presentatrice Monique Sluyter

Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam - catwalk Winde Rienstra Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam - catwalk Winde Rienstra Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam - catwalk Winde Rienstra Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam - catwalk Winde Rienstra Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam - catwalk Winde Rienstra Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam - catwalk Winde Rienstra Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam - catwalk Winde Rienstra Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam - catwalk Winde Rienstra Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam - catwalk Winde Rienstra Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam - catwalk Winde Rienstra Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam - catwalk Winde Rienstra Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam - catwalk Winde RienstraMercedes-Benz FashionWeek Amsterdam - catwalk Winde Rienstra

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Isabelle Hooiveld)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties