0

CHANELDe gemiddelde man die tegen de 80 loopt waagt zich niet meer aan mode of aan werken überhaupt, maar niet Kaiser Karl. Hij schudt opnieuw een fantastische collectie uit de mouw van zijn zwarte blazer.

Karl Lagerfeld namhet Grand Palais weer onderhanden en toverde deze om tot de ruïnes van een oud theater. Zodra de gordijnen van het theater open schoven kwam er een futuristische Chanel wereld tevoorschijn. Onder toeziend oog van de modepers verlieten de modellen een wereld vol skyscrapers en stapten ze in die van een de brokstukken van het theater.

Karl Lagerfeld wist natuurlijk weer zijn kenmerkende twist te geven aan de klassieke Chanel mantelpakken. Met het thema ‘old meets new‘ verschenen modellen als Saskia de Brauw, Lindsey Wixson en Erin Wasson op de catwalk in prachtige jurken en mantelpakjes met metallic draad erin verwerkt. Daarbij droegen zij over the knee boots, taille- en heupriemen en een soort kapje wat een futuristisch Zeeuws meisje ook niet zou misstaan.

Ook speelde Karl met lagen. De rok over de broek zagen we niet meer terug, maar wel werd er volume gecreëerd door rok over rok te combineren en mantels met grote, brede schouders. Chanel lovers Rihanna, Miroslava Duma en Kristen Stewart konden zich volop vanaf de front row vergapen aan al het moois dat de revue passeerde.

Bekijk hieronder de collectie.

Chanel Chanel2 Chanel3 Chanel4 Chanel5 Chanel6 Chanel7 Chanel8 Chanel9 Chanel10 Chanel11 Chanel12 Chanel13 Chanel14 Chanel15 Chanel16 Chanel17 Chanel18

Chanel19

Miroslava Duma

Miroslava Duma

Natalia Vodianova

Natalia Vodianova

Rihanna

Rihanna

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jasmijn Engering)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties