0

HEIDIDe eerste dagen van het jaar liggen alweer achter ons, maar ben jij nog steeds helemaal vastbesloten je aan al die goede voornemens te houden? Laat ons je erbij helpen. Was één van die goede voornemens om weer eens wat meer gebruik te maken van dat sportschool? Met deze tips vind je de juiste schoenen en voorkom je blessures.

Sneakers zijn de absolute trend van het moment, alleen de fashionable sneakers waar jij dagelijks je outfit mee afstyled zijn niet per definitie geschikt voor een flinke work-out. Hoewel je natuurlijk graag in style een rondje door de buurt rent of trendy in de sportschool verschijnt, is dat misschien wel het minst belangrijkste tijdens een work-out. De juiste schoen met vering en support is nodig als je jezelf tot het uiterste wilt pushen en blessures wilt voorkomen.

Een nieuw paar sportschoenen aanschaffen? Houd dan de volgende belangrijke punten in je achterhoofd.

1. Vervang je sportschoenen regelmatig.
Hoewel sportschoenen niet bepaald goedkoop zijn, is het toch een investering die je wil maken. Ook is het nodig om je schoenen regelmatig te vervangen: heb je meer dan 400 km op je schoenen hardgelopen, dan is het tijd voor een nieuw paar. Misschien zien ze er nog goed uit, maar de vering die je zo hard nodig hebt, is ongetwijfeld versleten.

2. Houdt rekening met de maat van je voeten.
Gedurende de dag zetten je voeten uit en tijdens het sporten, en met name rennen, zetten je voeten nog meer uit. Het is dus belangrijk dat je schoenen zeker een halve tot één maat groter zijn dan je normale schoenen.

3. Weet van tevoren wat voor een soort work-outs je gaat doen.
Eigenlijk zou je voor elk soort work-out een andere schoen nodig hebben. Laat je adviseren over verschillende soorten schoenen en zorg dat de schoen een goede zool en vering heeft.

4. Probeer te bepalen wat voor soort voeten je hebt.
Iedereen heeft een andere wreef. Heb je platte voeten, brede, normale of een hoge wreef? Het makkelijkst om dit te testen is door een afdruk van je voet te maken. Beetje water op de zool van je voet en druk deze op een vel papier. Zo weet je of je een schoen nodig hebt die corrigeert wanneer je loopt.

5. Probeer een nieuw paar schoenen altijd uit.
Nogmaals, het gaat er niet om hoe mooi de schoen eruitziet. Laat je dus niet verleiden door populaire merken of een leuk kleurtje. In veel winkels mag je even een rondje rennen zodat je kunt voelen welke het beste zitten. Neem de sokken mee die je zou aantrekken voor een work-out en ga lekker testen.

Heb je zin om verder te shoppen? Bekijk dan in ons webshop overzicht de leukste online shops.

www.zalando.nl

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties