0

Plus size modelPlus size modellen Ashley Graham, Marquita Pring, Julie Henderson, Inga Eiriksdottir en Danielle Redman zijn helemaal klaar met de modewereld en dan met name hoe deze zich vooral focussed op maar één body type, namelijk het type size zero. Maar de modellen lieten het er niet bij zitten en bundelden hun krachten.

De groep vrouwen had één doel voor ogen, namelijk zichzelf inzetten om de blik op schoonheid in de modewereld te veranderen. De plus size modellen kwamen in het geheim samen en gaven zichzelf de naam ALDA, wat golf betekent in het IJslands. De dames kenden elkaar van verschillende klussen voordat vele modellenbureau’s stopten met het vertegenwoordigen van plus size modellen.

Ze bedachten een business plan en gingen ermee naar alle grote modellenbureaus in New York. Veel van deze bureaus vertegenwoordigen geen modellen met een maat groter dan US size 6, wat neerkomt op een Europese maat 38. Uiteindelijk, na wat onderhandelen, tekenden de dames bij IMG om zo samen een statement neer te kunnen zetten in de modewereld.

They love what we stand for. It shouldn’t matter if you are a size 2 or 12. Every model should be represented equally.” zegt Inga Eiriksdottir in Glamour. De prachtige plus-size ladies stralen nu op een acht pagina’s tellende spread in het magazine in lingerie, jeans en zelfs een naaktfoto.

  • V4-150509167
  • AR-150509167
  • V3-150509167
  • V5-150509167
  • V2-150509167

(Beeld: www.visir.is)

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties