0

NutellaBij een evenwichtig en gezond dieet horen ook noten: hazelnoten, walnoten, pecannoten, amandelen en af en toe zelfs pinda’s. Deze heerlijke borreldingetjes bevatten tonnen gezonde vetten en voedingsstoffen. Daar hoort natuurlijk wel een ‘maar’ bij.

Ze zijn namelijk niet zo gezond meer als ze gebrand zijn, want daarna bevatten ze nog meer vet, of als ze zijn gezouten. Ook vermalen tot pasta’s zijn noten niet meer écht gezond te noemen door de hoeveelheid suiker die er dan wordt toegevoegd. Al zijn notenpasta’s in vergelijking met ander beleg, bijvoorbeeld hagelslag, wel een iets ‘betere’ keuze. Dit fijne idee geldt helaas niet bij wat misschien wel jouw favoriete notenpasta is: Nutella.

Een groep moeders in de VS klaagden het bedrijf al eens aan vanwege misleiding. Er is daar reclame gemaakt voor het smeersel met de volgende woorden: “Als moeder ben ik er vast van overtuigd dat Nutella onderdeel hoort te zijn van een voedzaam ontbijt“. Toen de moeders erachter kwamen dat Nutella echt álles behalve gezond is, spanden ze een rechtszaak aan, die resulteerde in een hele hoge schadevergoeding die Nutella moest betalen. 

Hoe ongezond Nutella dan precies is? Daar geeft onderstaand plaatje van 9gag wel een idee van. Ruim 1/3 van de ‘ingrediënten’ is suiker, ongeveer 1/4 is het slechte palmolie en dan is er nog een deel melkpoeder en een deel cacao in het beleg te vinden. Uiteindelijk bestaat dus maar 1/6 deel van de pasta uit hazelnoten. Shocking, vind je niet? 

(Beeld: www.instagram.com/inlovewithhealth)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties