0

chanel classic flap bag price 2014 150Bijna elke fashionista heeft een Chanel tas hoog op haar verlanglijstje staan. Sommigen sparen er al jaren voor maar als je het écht wil, kun je beter eerder dan later de tas aanschaffen.

Dat blijkt maar weer uit een onderzoek van de website Racked. Zij namen de dollar prijs van een medium Chanel Classic Flap Bag (ook wel 2.55 genoemd) onder de loep en kwamen tot de conclusie dat deze gemiddeld, sinds 1955, 15 procent per jaar gestegen is. Zo kostte de tas 1650 dollar in 2008 en gaat hij nu voor 4900 dollar over de toonbank. Ouch…

Chanel wilde tegen de site niets loslaten over haar prijstactieken, maar wat vast staat is dat de materialen en arbeid natuurlijk over de jaren heen duurder zijn geworden. “Like all major luxury brands, we regularly adjust our prices in line with changes to our models, production costs, the price of raw materials and exchange rate fluctuations“, aldus Chanel.

Volgens hoogleraar Thomai Serdari van New York University, die al jaren gespecialiseerd is in luxemerken, is de prijsstijging te wijten aan de toevoeging van een groot aantal producten in de price range van 600 tot 1000 dollar. Door de prijs van de klassiekers zoals de Classic Flap Bag omhoog te krikken, kunnen ze hun exclusiviteit behouden en hun winst waarborgen.

  • Schermafbeelding 2014-08-28 om 09.32.21

www.chanel.com

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties