0

Negin zonnendWe doen het allemaal heel graag: zonnebaden. Soms gaan we zelfs graag op vakantie met enkel en alleen het doel om onszelf bruin te bakken in het zonnetje. We weten ondertussen echt wel dat we ons dan ook goed moeten insmeren om de schadelijke straling tegen te houden en onze huid te beschermen.

Toch komen er af en toe schokkende weetjes boven drijven die onze liefde voor het zonnetje in gevaar brengen. Zo zou zonnebaden je meer ellende kunnen opleveren dan in de auto stappen. En ja, dit is onderzocht. Wat de onderzoekers vonden is dat in 2012 25% meer mensen zijn overleden aan huidkanker dan tijdens een auto-ongeluk. Ook verhoogt een indoor tanning sessie je kans op deze vorm van kanker met 67%.

De onderzoekers denken dat dit met name komt doordat de zonnebanken nóg feller stralen zijn dan de Mediterraanse zon op het midden van de dag. Dit betekent nog meer ‘aanvallen’ die je lichaam moet verwerken. Ook ontdekten zij dat vrouwen vaker slachtoffer worden van huidkanker dan mannen. Er wordt gedacht dat dit komt doordat vrouwen vaker een bezoekje brengen aan de zonnebank.

Confronterend, of niet…

  • Negin zonnend

(Beeld: www.instagram.com/negin_mirsalehi)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties