0

150We zijn de afgelopen weken enorm verwend met het weer en hebben al veel uurtjes in de zon doorgebracht. Natuurlijk zonnen we wel verantwoord en smeren we ons goed in met een hoge factor om later niet de kans te lopen op huidkanker. Wij schrokken dan ook toen we hoorden dat zonnebrandcrème ons helemaal niet zo goed beschermt tegen kanker als we dachten!

Een team van de Universiteit van Manchester en het Instituut voor Kankeronderzoek in Londen onderzochten voor de eerste keer hoe maligne melanoom, de allerdodelijkste vorm van huidkanker, wordt veroorzaakt. Wat bleek? Zelfs de hoogste factor zonbescherming laat voldoende UV-straling door om het DNA in de huidcellen te beschadigen.

Julie Sharp van het Cancer Research UK vertelt:  ”Mensen hebben de neiging om te denken dat ze onoverwinnelijk zijn wanneer ze zonnecrème gebruiken en blijven dan soms extra lang in de zon. Dit onderzoek bewijst dat je dus niet alleen op het product kunt vertrouwen om je huid te beschermen.”

Experts adviseren om toch gewoon te blijven smeren omdat zonnebrand de DNA schade die de UV-straling toebrengt iets kan beperken en de ontwikkeling van een melanoom kan vertragen. Wel adviseren ze om hiernaast nog andere maatregelen te nemen die de huid tegen schadelijke straling beschermen. Zo raden zij aan om een hoed te dragen in de zon, jezelf zoveel mogelijk te bedekken met (luchtige) kleding en de schaduw op te zoeken wanneer de zon het sterkst is.

  • 500

www.pinterest.com

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties