0

11005282_1374290479557713_571647488_nVaak gaan mensen ervan uit dat je als model zijnde, als je eenmaal op de catwalk van designers tijdens de grote modeweken mag verschijnen, meteen flink wat geld binnensleept. Nu blijkt dat dit absoluut niet het geval is.

Modellen die aan het begin van hun carrière staan en bij ‘nieuwe’ designers op de catwalk lopen, krijgen 100 Britse ponden betaald voor hun optreden tijdens London Fashion Week. Dit onthulde Aidan Jean-Marie, directeur bij Premier Model Management. Bekende modellen die worden gevraagd om exclusief in één show mee te lopen, krijgen bedragen tot maar liefst 30.000 pond per show. De uitbetalingen zijn in Engeland gereguleerd door de British Fashion Council en verschillen dus behoorlijk.

Soms weten de modellen pas heel kort voor de show of ze mee mogen lopen en dat terwijl ze vaak uit andere landen komen en verwacht worden om sowieso aanwezig te zijn als ze op de zogenaamde ‘short list’ staan. Eén dag van te voren wordt nog even gekeken of de uiteindelijke look van het model met de kleding aan matcht met wat de designer in gedachte heeft en als dat niet het geval is, dan gaat het feest niet door.

Een show waar modellen sowieso goed betaald kregen, was die van Oscar de la Renta tijdens New York Fashion Week: hij werd ook wel Oscar pays the Renta genoemd. Of modellen nu nog steeds zo goed betaald krijgen bij de show van Oscar de la Renta, sinds de designer vorig jaar overleed, is niet bekend.

  • lfw

(Beeld: www.instagram.com/elleuk)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties