0

731c0d62e2c4ecedea38ba5dbf837fdfSoms voelen we ons niet helemaal fit: buikpijn, hoofdpijn of gewoon algehele misère. Omdat we niet iedere keer als dat gebeurt tijd hebben om ons ziek te melden op werk, studie en bij al onze andere verplichtingen, zijn we al snel geneigd om een pijnstiller te slikken en hoppá, we staan weer op onze benen!

Maar is dat wel zo gezond? Met dat paracetamolletje, dat je zonder erbij na te denken naar binnen werkt, verdoof je namelijk veel meer dan alleen wat ongemakken. Tot deze conclusie kwamen onderzoekers van de Ohio State University. Tijdens een onderzoek lieten zij proefpersonen foto’s beoordelen. Een deel van de participanten had 1000 mg paracetamol toegediend gekregen en het andere deel een placebo. De proefpersonen wisten dus niet of ze wel of geen pijnstillende stoffen hadden binnengekregen.

Iedereen kreeg 40 foto’s te zien, variërend van nare beelden (hongerige kinderen) tot leuke beelden (kinderen die met kittens spelen). Die foto’s moesten ze beoordelen op positief of negatief en op hoeveel emotie ze bij de foto voelden. Het bleek dat de proefpersonen die paracetamol hadden geslikt, aangaven minder emotie te voelen en schokkende beelden als minder schokkend ervoeren en positieve beelden als minder positief. De conclusie die de wetenschappers hieruit trokken, is dat het gebruik van paracetamol niet alleen je pijn, maar ook je emoties kan verdoven.

Volgende keer denken wij wel even twee keer na, voordat we dat pilletje doorslikken.

  • 731c0d62e2c4ecedea38ba5dbf837fdf-1

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties