0

REVEAL Winkel van Marc Jacobs ondergespoten met graffitiEen jaar geleden werd er een winkel van designer Marc Jacobs toegetakeld door graffiti artiest Kidult. De designer besloot niet met de pakken neer te zitten, maar een foto van zijn ‘beschilderde’ winkel op een shirt te drukken en over de toonbank te laten gaan voor 686 dollar.

Kidult heeft naar aanleiding van deze actie de winkel van Marc Jacobs in Parijs onder handen genomen. Hij versierde de winkel met een groene spuitbus en liet ontzettend groot het getal 686 achter op het gebouw, omringd door wat dollartekens. De graffiti artiest plaatste zelf al een foto ervan op Twitter, afvragend welk bedrag Jacobs nu voor een shirt met deze foto zou vragen.

De ontwerper liet het er inderdaad niet bij zitten en wachtte geen seconde met het bedrukken van shirts. Hij verkoopt de t-shirts in zijn winkel voor een bedrag van (natuurlijk) 686 dollar ‘unsigned’ en 430 dollar ‘signed’ (waarom zijn de gesigneerde goedkoper dan de niet gesigneerde?). Ook petjes heeft Marc Jacobs het kenmerkende getal gegeven, die hij ook verkoopt in de store.

Het lijkt of hij en zijn team er alleen maar om kunnen lachen, want hun Twitter account wordt overspoeld met berichten en foto’s rondom 686.

Winkel Marc Jacobs in Parijs.

Winkel Marc Jacobs in Parijs.

T-shirts met de foto.

T-shirts met de foto.

Het team van Marc Jacobs met petjes met de 686 print.

Het team van Marc Jacobs met petjes met de 686 print.

Designer Marc Jacobs.

Designer Marc Jacobs.

www.marcjacobs.com

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Carolien Tsao)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties