0

toothpaste 150Smile! Iedereen wil een mooie glimlach en om dit te bewerkstelligen poetsen we elke dag met tandpasta. Het lijkt zo’n onschuldig product, maar is dat het eigenlijk wel? Voor een iets dat wij minstens twee keer per dag gebruiken weten wij eigenlijk vrij weinig van wat er allemaal in zit. Nu blijkt dat een aantal ingrediënten in tandpasta schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid.

Eén van deze ingrediënten is Sodium Lauryl Sulphate (SLS) dat in 85% van de tandpasta’s zit. Het zorgt ervoor dat de tandpasta makkelijk uit de tube vloeit, maar maakt de mond ook ontvankelijker voor giftige stoffen. In het ergste geval kan dit leiden tot mondzweren. Er zijn zelfs onderzoekers die stellen dat SLS kan leiden tot een grotere kans op mondkanker.

Gebruik je whitening tandpasta? Dan kan je misschien beter over gaan op de normale variant. Bij dit soort tandpasta’s wordt er  gebruik gemaakt van onder andere peroxide om je tanden witter te maken. De lage hoeveelheid die wordt gebruikt is niet genoeg om je tanden zichtbaar witter te maken, maar zorgt wel voor geïrriteerd tandvlees.

Ook het hormoonsysteem blijkt vatbaar te zijn voor het gebruik van tandpasta. Tijdens verschillende proeven bleek dat triclosan, dat wordt gebruikt om bacterievorming in de mond tegen te gaan, van invloed is op ons hormoonsysteem. Bovendien bleek een stofje in triclosan de groei van kankercellen te stimuleren. In de VS is triclosan inmiddels al uit de tandpasta’s gehaald.

Moet je nu al je tandpasta weggooien? Nee. Volgens tandartsen is de fluoride die wordt gebruikt in dezelfde tandpasta’s een grote stap geweest in de verbetering van de tandverzorging. We zullen dus even moeten wachten.

  • toothpaste 500

(Tekst: Mies Wegener Sleeswijk)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties