0

untitledModebijbel Vogue lijkt zich niet echt aan de, nog wel zelf opgestelde, regels van het health initiative te houden. Had het magazine in juni 2012 nog beloofd om niet langer te werken met modellen onder de achttien jaar, nu blijkt dat ze het toch niet zo heel nauw nemen met die wet.

In het november nummer van de Mexiaanse Vogue is namelijk gewoon het vijftienjarige model Julie Borawska te bewonderen en dat is niet de eerste keer dat het tijdschrift de mist in gaat. In augustus 2012 overtrad Vogue ook al de regels met de vijftienjarige Ondria Hardin in de Chinese Vogue en ook in Italiaanse Vogue was in september het jonge en tevens vijftienjarige model Sarah Kees te zien.

Hoewel de modebijbel na die eerste twee keren plechtig beloofde dat het geen derde keer zou gebeuren, lijkt het kwaad nu toch geschied. Reden van de overtreding? Volgens Vogue zouden zij geen idee hebben dat Julie zó jong is, omdat de fotograaf haar zelf uitkozen zou hebben voor de shoot. De fotograaf zegt op zijn beurt weer dat het Poolse bureau van het model beweerd heeft dat Julie achttien jaar is en geen vijftien.

Helaas voor Vogue komt dit verhaal alles behalve geloofwaardig over aangezien de leeftijd van Julie gewoon in haar portfolio staat én op haar Instagram account. Misschien kunnen ze voortaan beter eerst even goed Googlen…

Bekijk de ‘verboden’ shoot hieronder!

untitled untitled untitled Julie Vogue 4 Julie Vogue 5

www.vogue.mx

(Tekst: Isabelle Hooiveld)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties