0

jeans 150Een grote trend van dit moment zijn de joggingbroeken die niet alleen naar de sportschool worden gedragen, maar ook naar andere gelegenheden zoals het werk. Deze comfortabele broek wordt veel liever gedragen dan de strakke jeans en dit merken de spijkerbroekfabrikanten duidelijk.

In het land waar de jeans voor het eerst het licht zagen, de Vereningde Staten, is de verkoop van de broeken vorig jaar gedaald met 6%. Het kledingstuk kende jarenlang alleen maar stijgende verkoop, maar het tij lijkt te keren voor dit populaire item. Vrouwen kopen steeds minder jeans, maar ook mannen laten deze steeds vaker links liggen. De daling is zeker te danken aan de nieuwe trend op het gebied van sportkleding, maar ook doordat de jeansindustrie niet goed inspeelt op nieuwe trends en weinig vernieuwende modellen introduceert.

Grote spijkerbroekenmerken zoals Levi’s, Lee’s en Wrangler proberen op de joggingbroeken trend in te spelen door meer stretch jeans op de markt te brengen. Hoewel deze een stuk lekkerder zitten, gaat er niets boven het comfort van een joggingbroek. De spijkerbroekenindustrie zal de komende tijd nog veel last krijgen van deze bedreiging, maar alsnog bestaat 20% van de totale kledingverkoop uit denimitems dus zo slecht gaat het ook nog niet met ze.

  • jeans

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties