0

joan smalls kendall jenner 640Vaak prijken enkel blanke modellen en celebrities op de covers van magazines en dit zijn ook de dames die veelgevraagd zijn voor campagnes en catwalk optredens. Nogal scheef wat ons betreft (en heel veel andere mensen), want de mensheid is niet alleen maar blank.

Voor veel magazines en merken is het duidelijk dat er iets moet veranderen, toch gaat de Amerikaanse Cosmopolitan compleet de fout in met een recent artikel. Hierin worden beauty trends omschreven die wat hun betreft mogen ‘doodgaan’ en trends die juist wel goedgekeurd worden.

Opvallend is dat ter illustratie van de trends die wel mogen verdwijnen, veel foto’s van donkere modellen en celebrities zijn gebruikt terwijl voor de trends die mogen blijven geen enkel niet-blank model of celebrity is ingezet. De enige dame met een goedgekeurde beauty look die iets van onze diverse wereld representeert, is Nicole Richie omdat zij een mix is van meerdere etniciteiten.

Op social media zijn mensen verontwaardigd over het artikel van Cosmopolitan, én terecht wat ons betreft! Bekijk voorbeelden van de vergelijkingen die zijn gebruikt en social media posts over het artikel hier!

  • joan smalls kendall jenner 640 1
    Ook de prachtige modellen Joan Smalls en Kendall Jenner en hun beauty look worden vergeleken.

(Beeld: www.instagram.com)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties