0

150Urban Outfitters maakt het één keer in de zoveel tijd een beetje bont; de winkel verkoopt soms controversiële kledingstukken met bizarre teksten of choqueert met te dunne modellen op de website. Nu ligt het modehuis weer onder vuur en geven ze er niet zoveel om dat de klachten binnenstromen.

Urban Outfitters kreeg onwijs veel klachten binnen nadat er een foto online verscheen van een onderbroekmodel. Er zou duidelijk gesleuteld zijn aan de foto, waardoor een zogenaamde grote thigh gap is ontstaan. De Britse organisatie The Advertising Standards Authority (ASA) streeft naar eerlijke reclame en nam de klachten behoorlijk serieus. Ze hebben Urban Outfitters een waarschuwing gegeven en verwachten dat het label voor het einde van de dag de foto van de website halen. Mochten ze dat niet doen, dan kunnen ze een boete verwachten.

“We considered that the model was very thin, and noted, in particular, that there was a significant gap between the model’s thighs, and that her thighs and knees were a similar width. We understood that Urban Outfitters’ target market was young people and considered that using a noticeably underweight model was likely to impress upon that audience that the image was representative of the people who might wear Urban Outfitters’ clothing, and as being something to aspire to. We therefore concluded that the ad was irresponsible”, aldus een woordvoorder van ASA. 

Urban Outfitters ziet het probleem absoluut niet en zegt dat het model aan de normale eisen voldoet en natuurlijk slank is. Wat vinden jullie van de foto’s? Gaat Urban Outfitters een stapje te ver of valt het allemaal wel mee?

Moet Urban Outfitters de foto van de webshop afhalen?

View Results

  • 5741472106926_066_b
  • urbaa
  • urba

(Beeld: www.urbanoutfitters.com)

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties