0

urban outfitters 150Urban Outfitters is een merk dat niet vies is van controversie. Eerder maakte het label al t-shirts met teksten als Eat Less en Depression maar nu gaat het label wéér een stapje verder.

Zij hebben zich namelijk voor hun Kent State University trui laten inspireren door de gewelddadige Vietnam protesten in 1970 bij de betreffende universiteit, waarbij er vier studenten werden doodgeschoten door Amerikaanse militairen.

De Amerikanen waren niet alleen woedend om de trui, ook de universiteit reageerde boos omdat Urban Outfitters winst probeert te maken van deze verschrikkelijke gebeurtenis (de trui kostte zo’n 100 euro). Het label had daar wel een antwoord op klaar. Volgens Urban Outfitters ging het namelijk alleen om een vintage uitstraling. Hmm, verder wel héél erg toevallig en een zeer slecht excuus.

Naast dat de trui dus een shocking achtergrond heeft, is het exemplaar ook niet echt mooi te noemen. Want zeg nou zelf, zou jij met een trui rondlopen waar zogenaamde bloedspetters op zitten? De trui is nu volledig uit de handel gehaald, maar kun je nog kopen op eBay voor €2000.

  • dca244464e5b0ccad623c5af0dda45f8e31169ee
  • kentstate

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties