0

ANTMHet is al bijna nostalgisch, de jaren dat je om exact 20:30 achter de tv kroop, zodat je klaar zat op het moment dat America’s Next Top Model begon. Het was waarschijnlijk het eerste mode georiënteerde programma dat je keek en waar je verslingerd aan was. Als een echte fanatica keek je later ook naar Heidi Klum en Tim Gunn in Project Runway. Helaas voor ons lijken wij de enigen die dit soort mode tv nog leuk vinden.

Zo rond 2000 beleefden de televisieseries over mode hun hoogtepunt. Voor een aantal jaar keek iedereen naar de zoektocht van Tyra Banks en aanverwante programma’s, maar sinds die tijd is fashion tv op zijn retour geraakt. Hoe dat komt? De experts zeggen dat er wel vraag is naar dergelijke programma’s, maar dat de doelgroep te klein is en met een paar honderdduizend kijkers red je het als programma niet. Ook niet als dat hele trouwe kijkers zijn.

Ondanks dat er de afgelopen jaren nog nieuwe, goed lopende reality shows zijn gemaakt over de mode-industrie, zoals The Rachel Zoe Project, behalen dit soort programma’s nog steeds niet de kijkcijfers die tv-zenders graag zien. Dikke pech voor ons modebeminnende vrouwen, want fashion tv wordt wel ‘dood’ genoemd en een ‘gigantische flop die het niet haalt bij kookprogramma’s en talentenjachten’. Binnenkort zijn onze favoriete shows dus misschien niet meer op de buis te zien.

Gelukkig kunnen we altijd nog terecht op het internet voor re-runs. 

  • ANTM

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties