0

TopshopOei, kledinggigant Topshop krijgt flink wat kritiek over zich heen door hun te dunne etalagepoppen. Laura, die graag shopt bij het merk, was aan het winkelen en stuitte op een wel héél dunne mannequin. Ze maakte er een foto van en plaatste deze op Facebook.

Wat volgde waren véél reacties die het met haar eens waren. De etalagepop had slechts maatje 34, belachelijk dun vindt Laura. Volgens haar draagt dit bij aan het onzekere gevoel van jonge meiden. “Elke dag word ik omringd door sterke vrouwen en mannen die worstelen met hun lichaamsbeeld, zo schrijft ze op haar Facebookpagina. Deze paspop is belachelijk gevormd, maar veel jonge vrouwen streven naar deze vormen en voelen zich hierdoor onzeker. Is dit wat jullie verwachten van een vrouwenlichaam?”

Topshop heeft zelf inmiddels ook gereageerd op de foto: “Bedankt dat je dit hebt gemeld. We willen onze excuses aanbieden en zullen de paspop met deze maten niet meer bestellen.” Volgens Topshop hebben alle poppen overigens niet maatje XS, maar gewoon maat 38… Vind jij de pop ook te dun?

Bekijk de foto die Laura maakte hieronder.

  • Topshop paspop

(Beeld: www.facebook.com)

(Tekst: I Love Fashion News Redactie)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties