0

terry richardson 150De bekende fotograaf Terry Richardson heeft een omstreden reputatie. In zijn loopbaan is hij al meerdere keren beschuldigd van seksueel wangedrag tegenover modellen, maar steeds ontkende hij.

Nu lijkt er dan toch echt bewijs te zijn dankzij model Emma Appleton. Afgelopen zondag ontving zij een tekstbericht van de fotograaf met de woorden: ”Als ik met je naar bed kan, boek ik je in New York voor een shoot voor Vogue”. Zij maakte een screenshot van dit bericht en plaatste de afbeelding op Twitter.

De foto ging de hele wereld over, waarna het model eerst het screenshot en vervolgens haar hele Twitter account offline haalde. Emma zegt hierover: ”Ik heb het verwijderd omdat ik het weg wilde hebben. Ik werd uitgescholden en wilde deze aandacht niet.” Ze noemt het verder ”onvoorstelbaar dat mensen denken dat dit acceptabel is”.

Uit kamp Richardson klinken ontkennende geluiden. Een woordvoerder van de fotograaf liet via Twitter weten dat er helemaal niets van klopt. ”Dit is duidelijk nep. Terry heeft het bericht niet gestuurd.” Vogue lijkt ook niet blij te zijn met het seksueel getinte sms’je van de fotograaf. Een woordvoerdster van Vogue VS zegt: ”De laatste opdracht die Terry Richardson had voor de Amerikaanse Vogue was in juli 2010 en we hebben geen plannen om met hem te werken in de toekomst.”

Waarom de Amerikaanse Vogue geen plannen heeft met Richardson, laten zij in het midden. Een opvallend detail is wel dat er precies in het jaar 2010 verschillende modellen naar buiten kwamen met beschuldigingen van seksuele intimidatie tegen de fotograaf. Puur toeval of was dit toch een reden voor Vogue om hem niet meer te boeken?

  • terry richardson 500

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties