0

slaap 150Onze kasten staan vol met chiazaden, gojibessen, kokosmeel en havervlokken. We sloven ons uit in de keuken en maken gluten-, suiker- en lactosevrije bananenbroden of de populaire boerenkoolchips. Op allerlei manieren proberen we onze gezondheid te verbeteren, maar we schijnen iets dramatisch over het hoofd te zien.

De gemiddelde Nederlander schijnt zijn slaap namelijk te verwaarlozen. In plaats van lekker vroeg ons nest in bekijken we onze hele Facebook timeline, bingewatchen we series en drinken we wijntjes met vriendinnen. Dit zorgt voor een chronisch slaaptekort bij bijna één derde van de Nederlanders. Het ergste is nog dat we geen idee hebben wat voor een schade we daarmee aanrichten aan ons lichaam.

Door een consequent te korte nachtrust vergroten we namelijk het risico op hartkwalen, maag- en darmproblemen en psychische klachten. Ook verzwakt slaaptekort ons immuunsysteem, hebben we een grotere kans op diabetes en kan het zelfs gewichtstoename tot gevolg hebben. Daarnaast kan ons brein in een korte nacht niet genoeg uitrusten. Dit betekent dat we op werk niet optimaal kunnen presteren, uiteindelijk doen we dus onszelf er mee tekort.

Hoe kunnen we er voor zorgen dat we dan wel genoeg slaap krijgen? Acht uur per dag wordt gemiddeld aangeraden, maar het belangrijkste is natuurlijk dat jij je uitgerust voelt in de ochtend. Als dat met 7 uur slaap is, is dat ook oké. Plan in ieder geval vooruit hoe laat je op moet en hoe laat je je bed in zou moeten om je benodigde slaap te halen. Om te zorgen dat je niet een hele tijd in bed ligt te woelen kan je proberen een uur voordat je je bed in duikt al rustig aan te doen, zodat je lichaam in de ‘slaapstand’ kan komen.

The main point here? Erken dat je slaap belangrijk is en zorg ervoor dat je niet allerlei andere dingen voor laat gaan. Wijntjes doen is gezellig, maar moet dat drie keer per week? Liever zorg je voor een uitgerust stel hersenen zodat je indruk kan maken op je werkgever!

  • slaap 500

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties