0

nicole richie 150Het ideale gewicht en de bijbehorende kledingmaat blijft een issue voor menig vrouw. In de afgelopen jaren is het beeld van hoe een vrouwenlichaam eruit moet zien al behoorlijk veranderd, maar in het wereldje van de mode zijn size zero maten de standaard en wordt dat heel normaal gevonden.

Belachelijk natuurlijk, maar het kan nóg erger. Na size dubble zero is er nu een nog kleinere maat in de vorm van een size triple zero. Een maat die alleen gedragen kan worden door mensen met een minuscuul lichaam. Waar Victoria Beckham en Nicole Richie hier makkelijk in zouden passen, is dit voor de ‘normale’ vrouw natuurlijk totaal niet draagbaar.

Volgens sterrentrainer James Duigan uit LA is deze nieuwe trend ontstaan door Instagram en de bijbehorende selfiegekte. “Celebs weten heel goed dat ze aandacht krijgen als ze een foto posten waarop uitstekende ribben te zien zijn. Maar die foto’s zijn niet altijd echt. Soms houden ze hun adem in of gebruiken ze skinny apps om zichzelf zo slank mogelijk te laten lijken.” Juist door deze foto’s krijgen vrouwen een onrealistisch beeld en wordt hun wens om schokkend dun te worden allemaal maar groter.

  • nicole richie 500

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties