0

sephora 150Shoppen voor heerlijke make-upjes is ontzettend fijn en zodra een vrouw een cosmeticawinkel binnenloopt wil ze het liefst alles inslaan. Als er ook nog eens korting is dan gaan we al helemaal los met onze aankopen, maar Sephora wil liever niet dat Aziatische vrouwen hun kortingsproducten kopen.

Begin november hield het beautymerk Sephora een mega sale voor hun producten en kon je alles shoppen met maar liefst 20% korting. Dat is natuurlijk hemels voor alle make-up liefhebbers onder ons, maar vrouwen van Aziatische afkomst hadden helaas deze mazzel niet. Volgens vier Chinese dames die in New York wonen, blokkeerde Sephora de site voor iedereen met een e-mailadres waarin een Aziatische achternaam in voorkomt of een IP-adres uit één van de landen uit Azië.

De vier vrouwen klagen het cosmeticamerk nu aan voor discriminatie, want Sephora zou volgens hun denken dat Aziatische vrouwen zoveel mogelijk producten in zouden slaan om vervolgens zelf te gaan verkopen. Het beautymerk zelf zegt dat er niets van de aanklacht klopt, maar dat ze bereid zijn om dit in te rechtbank uit te gaan vechten.

  • sephora

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties