0

make up giftig 640Als je toe bent aan een nieuwe lading make-up dan kan je totaal bij de kassa flink oplopen. Zeker als je graag make-up draagt van bijvoorbeeld M·A·C, Bobby Brown of nóg duurdere merken. Op het internet vind je natuurlijk alles veel goedkoper dan in de winkels, maar als jij je make-up aankopen doet op het wereldwijde web moet je oppassen.

Nieuwe studies naar de make-up die je via bijvoorbeeld Amazon en eBay kan kopen, bewijst namelijk dat de make-up nep is en in goedkoop opgezette criminele laboratoria worden gemaakt. Die criminelen trekken zich natuurlijk niks aan van de wetgeving rondom cosmetica die ervoor zorgt dat je make-up veilig en verantwoord is. Het resultaat? De make-up zit vol met giftige stoffen en heftige chemicaliën.

Het is niet raar als je direct na het opdoen ervan last krijgt van gezwollen ogen, jeukende huid en andere narigheden. Het gebruiken van deze make-up kan blijvende schade veroorzaken aan je zicht en aan je zenuwen. De volgende keer dat je wordt verleidt tot het kopen van spotgoedkope make-up online, hou je dan aan het credo dat dingen die te mooi lijken vaak ook te mooi zijn. Als het gaat om je gezicht, zicht en huid kan je maar beter goed investeren dan de slechte versies vol met metalen te gebruiken en het risico te lopen dat je hier blijvende schade aan ondervindt.

  • 1e164dbd40e47a0e82e0f20c629e4ec6-1

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties