0

SHOCKING primarkWe houden allemaal van Primark en zo ook een vrouw in Wales. Toen zij in haar nieuwe Primark jurk opzoek ging naar het waslabel was dat niet het enige dat ze in de naad van de jurk genaaid vond.

In de jurk zat nog een ander labeltje genaaid waarop stond: “Forced to work exhausting hours”. De vrouw kocht de jurk bij Primark voor €12,50, maar het kostte de maker van de jurk een stuk meer. In sweatshops zwoegen de kleermakers achter hun naaimachines zodat wij hier in het westen goedkoop kleding kunnen inslaan.

Maar, het is niet de eerste keer dat mensen in sweatshops de aandacht proberen te trekken van klanten. In 2012 liet een Chinese gevangene een briefje achter in een Saks Fith Avenue shopping bag waarin deze om hulp vroeg vanwege valse beschuldigingen. Hoe dan ook, voor Primark is het niet echt goede reclame. Zeker niet als je bedenkt dat in 2013 in Bangladesh een sweatshop instortte waar kleding van Primark werd gemaakt.

De Ierse kledingketen heeft de vrouw gevraagd om de jurk in te leveren zodat er onderzocht kan worden waar het label vandaan komt en er iets aan de omstandigheden van de sweatshop werknemer gedaan kan worden.

  • BP_02990044

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties