0

MHR 150Plastische chirurgie lijkt niet echt weggelegd te zijn voor Nederlanders. Als nuchtere Hollanders zouden we in principe best graag iets laten wíllen doen, maar daad bij woord voegen, hó maar.

En dat is ook niet verwonderlijk, want de ingrepen kosten hier in het koude kikkerlandje een behoorlijke smak geld. Afreizen naar het buitenland lijkt ook niet verstandig, we hebben teveel horror verhalen gelezen en gehoord over patiënten bij wie de behandeling finaal is misgegaan.

Helemaal aan de andere kant an de wereldbol echter ligt Seoul, de hoofdstad van Zuid Korea en de thuishaven van met schoonheid geobsedeerde mensen. Er wordt geschat dat daar tussen de 20 en 33 procent van de vrouwen een cosmetische ingreep heeft laten doen. Vooral populair is het laten bijschaven van de kin tot een mooie V-vorm en een nose job.

De reclames voor dergelijke ingrepen vind je overal in de stad. Slogans op de billboards verpulveren iedereens laatste restje zelfvertrouwen en zouden in Nederland absoluut niet geaccepteerd worden: “This is the reason celebrities are confident even without their makeup” en “Everyone but you has done it“. 

In het door Psy berucht gemaakte Gangnam-gebied, een soort Beverly Hills van Seoul, vind je tussen de 400 en 500 klinieken die jouw uiterlijk maar al te graag voor je aanpassen. De namen van de klinieken zijn net zo pakkend als de slogans die ze bedekken, vertaald komt het ongeveer hier op neer Klein gezicht, Magische neus, Voor en na, Top klasse en Wannabe. 

We zijn blij dat het in Nederland nog niet zo ver is, geschat wordt dat de cijfers in Nederland als geheel een stuk lager liggen dan in de Zuid Koreaanse hoofdstad: maar 6 op de 1000 mensen hebben hier een cosmetische ingreep laten doen.

  • MHR 500
    Ook Min Hyo Rin, een Zuid Koreaanse actrice/danseres, schijnt plastische chirurgie te hebben ondergaan.

(Beeld: www.instagram.com/hyorin_min)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties